Özel’den İsrail’e tepki: Sivillere yönelik vahşi saldırısını lanetliyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İsrail’in Gazze’de insani yardım bekleyen sivillere yönelik vahşi saldırısını lanetliyor, yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dünyadaki tüm liderleri ve tüm politikacıları bu insanlık dışı tutumun karşısında tavır almaya davet ediyorum” dedi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şehri yakınlarında yardım bekleyen insanlara İsrail’in ateş açması sonucunda 77 insanın öldürüldüğünü ve 280 kişinin de yaralandığını belirtti. İsrail, bahsi geçen bölgeye bir saldırı olduğuna dair bilgileri olmadığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Özel, paylaşımında, dünyadaki tüm liderleri ve politikacıları bu insanlık dışı tutuma karşı davet almaya çağırdı.

Özel’in yaptığı paylaşım şu şöyle:

“İsrail’in Gazze’de insani yardım bekleyen sivillere yönelik vahşi saldırısını lanetliyor, yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dünyadaki tüm liderleri ve tüm politikacıları bu insanlık dışı tutumun karşısında tavır almaya davet ediyorum.”

TIKLAIN – Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail, yardım bekleyen insanları vurdu; en az 77 ölü var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx