Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘İsrail hesap verecek’ diyerek duyurdu: Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı toplantı, 3 saat 10 dakika sürdü. Toplantı sonrası ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de soykırım saldırılarını sürdüren terör devleti İsrail’i sert sözlerle hedef aldı.

“Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum”

Gazze Kasabı Netanyahu’yu hedef alan Erdoğan,

“İsrail, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Filistin coğrafyasında uyguladığı her zulmün hesabını verecektir. Bundan kaçış yok, Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum.

” dedi.

İsrail’i uyarıyorum: Gerçek bir ordu gelirse paramparça olacaksınız

İşgalcileri açık dille uyaran Erdoğan,

“İsrail gerçek bir orduyla karşı karşıya geldiğinde yok olacaktır. İsrail yönetimini böyle bir akıbetle karşı karşıya gelmeden uyarıyorum.”

diye konuştu.

“Batı yönetimleri bireysel düzlemde insan olma, kurumsal düzeyde devlet olma özelliklerini kaybetmişlerdir”

Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Bizim saffımız sadece bükülmez kolu ile hakkın yolu olabilir. Gazze’de öldürülen binlerce çocuğun yanında olmak için çok derin felsefi gerekçeler aramaya gerek yoktur. İsrail İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Filistin coğrafyasında uyguladığı zulmünün hesabını verecek bundan kaçış yoktur. Netanyahu nereye kaçar onu bilmiyorum. Türkiye kendisi gibi düşünen devletler ile birlikte bu meseleyi her platformda dile getirecek, takip edecektir.

İsrailli yöneticiler insanlık mahkemesinde yargılanacak, hak ettikleri cezaları çekecek tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır. Batılı ülkeler de aynı akıbeti paylaşacaklardır. ABD ve Avrupa ülkeleri İsrail’e sınırsız destek vermemiş olsa, bu terör devletinin yöneticileri böyle acımasız hareket edemezdi. Batı’nın değerlerim diye sunduğu inanç, hukuk, bilim unsurlarının tamamı başka coğrafyalara aittir. Haçlı seferlerinde 4 milyon sömürgelerinde 50 milyon, dünya savaşlarında 70 milyon insanı öldüren Batı bu barbarlığını sergiliyor. İsrail’e en küçük bir söz söyletmeyen Batı yönetimleri bireysel düzlemde insan olma, kurumsal düzeyde devlet olma özelliklerini kaybetmişlerdir. Genel Sekterer Sayın Guterres’in samimi çabaları engellenmiştir. Biz yıllardır dünya 5’ten büyüktür diye haykırırken bu haksızlıklara isyan ediyorduk.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx