YouTube üzerinde telifli şarkılar ışık hızında kaldırılıyor

Youtube yeni güncellemeyi duyurdu, artık içerik üreticileri videolarının geri kalan sesini etkilemeden telifli şarkılar sessiz hale getirebilecek. YouTube CEO’su Neal Mohan, X üzerinde haberi duyurdu ve özelliğin nasıl kullanılacağını açıklayan bir öğretici video yayınladı. İşte detaylar…

Youtube üzerinde telifli şarkı nasıl silinecek?

Beta aşamasında olan ‘Şarkıyı Sil’ aracı, daha önce YouTube üzerinde kadar doğru çalışmıyordu. Bu nedenle şirket, daha doğru telifli içerik tespiti ve kaldırma için yeni bir yapay zeka destekli algoritma ekledi. Yeni güncellemeyle birlikte, içerik oluşturucular ‘şarkıyı sil’ seçeneğine tıkladıklarında iki seçenek sunulacak.

Şarkıyı Sil veya Tüm Sesleri Sessizleştir. YouTube telif hakkı özeti sayfasında, Eylem Seç > Şarkıyı Sil’i seçerek, telifli şarkının bulunduğu bölümde ”Şarkıyı Sil” ya da ”Tüm sesleri sessizleştir” seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Eğer sessizleştirme seçeneğini tercih ederlerse, sadece telifli şarkılar kısmının bulunduğu bölümdeki tüm sesler sessizleştirilecek. Ancak ‘Şarkıyı Sil’ seçeneği sadece şarkıyı kaldıracak. Seslendirme ve diğer sesler ise korunacak.

Eğer videoyu manuel olarak kısaltıyorsanız, telifli içeriğin tamamını kaldırdığınızdan emin olmanız gerekiyor. Destek sayfasında da bu durum açıkça yazıyor. Açıklama videonuzda hala telifli içerik bulunuyorsa içerik oluşturucular çalışmalarından para kazanamayacağından bahsediliyor.

Özellikle birçok kullanıcı telif hakları nedeniyle zor anlar yaşıyor. Video paylaşım devinin içerik üreticilerine kolaylık sunması her iki tarafı da memnun edecek gibi duruyor. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıda belirtebilirsiniz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir