Uzmanlar açıkladı: İşte alerjik rinitten korunmanın yolları

Alerjik Rinit Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ulaş Metin, alerjik rinitin en yaygın belirtilerinin burun akıntısı, hapşırma, burun ve gözlerde kaşıntı, göz sulanması ve boğaz tahrişi olduğunu belirtiyor. Dr. Metin’e göre, bu belirtiler özellikle polen, toz akarları, hayvan tüyleri ve küf gibi yaygın alerjenlerle temas sonucunda ortaya çıkabiliyor.

Mevsimsel alerjik rinit genellikle bahar ve yaz aylarında polenlerin yoğun olduğu dönemlerde görülürken, yıl boyu sürmekte olan alerjik rinit daha çok toz akarları, küf mantarları ve hayvan tüyleri gibi iç mekan alerjenlerinden kaynaklanıyor. Dr. Metin, hastaların hangi tür alerjiden etkilendiklerini belirleyerek tedavi sürecinde doğru adımların atılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

“Alerjik rinit uyku kalitenizi ve genel sağlığınızı etkileyebilir”

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ve hapşırma gibi belirtilerle sınırlı kalmadığını belirten Dr. Metin, aynı zamanda sinüzit, orta kulak enfeksiyonları ve uyku problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle belirtilerin kontrol altına alınması için erken önlemlerin alınmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Alerjik Rinitle Mücadelede Uygulanan Tedaviler

Dr. Metin’e göre, alerjik rinit tedavisinde antihistaminik ilaçlar, burun spreyleri ve immünoterapi gibi yöntemler sıkça kullanılıyor. Antihistaminiklerin histamin üretimini bloke ederek belirtilerin hafiflemesine yardımcı olduğunu belirten Dr. Metin, burun spreylerinin iltihaplanmayı azalttığını, immünoterapinin ise alerjilerin etkilerini zamanla azaltmayı hedeflediğini belirtiyor.

Alerjik Rinitten Korunmanın Yolları

Alerjik rinit belirtilerini en aza indirmek için alerjenlerden kaçınılması, düzenli temizlik yapılması ve dışarıda polen yoğunluğunun fazla olduğu saatlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Metin, bu önlemleri uygulayan kişilerin alerjik rinit etkilerini daha hafif geçirebileceğini söylüyor. Artan şikayetler için ise mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini hatırlatıyor.

Related Posts

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

16 yaşındaki çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu

Samsun’da motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Iraklı çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Depresyona karşı ideal seks sayısı verildi: Bu sayının fazlası zarar…

Cinsel ilişki sıklığı ile depresif semptomlar arasındaki bağ incelendi ve depresyona mücadelede ideal olan sayı belirlendi.

Aşı reddi artıyor: Halk sağlığı tehlike altında!

Son yıllarda dünya genelinde artan aşı reddi, halk sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor. Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, aşılamanın her yıl milyonlarca hayat kurtardığını vurguladı.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.