Sel felaketi: 3 arkadaş ölüme böyle gitti

İtalya’nın Udine kentinde yaşanan sel felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktı… 

Geçen hafta Friuli bölgesinden geçen Natisone Nehri’nin aşırı yağmur nedeniyle taşması sonrasında bölgede panik yaşanırken Facebook üzerinden paylaşılan videoda 3 arkadaşın sel sularına kapılmadan önce hızla akan suyun içinde birbirlerine sarılarak kurtarılmayı bekledikleri görülüyor. 

Üç arkadaşın 20 yaşındaki Patrizia Cormos, 23 yaşındaki Bianca Doros ve onun erkek arkadaşı 25 yaşındaki Cristian Molnar olduğu öğrenildi. Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntülerde arkadaşların hem dengede kalmak hem de birlikte kurtarılmak için birbirine sarıldığı tahmin ediliyor. 

Fakat bu görüntülerden birkaç saniye sonra arkadaşlar hep birlikte sel sularına kapılarak kayboldu. Cormos, Doros ve Molnar’ın sel sularına kapılmadan önce ormanlık alanda yürüyüş yaptığı da açıklandı.

Udinese bölgesinin itfaiye şefi Giorgio Basile, İngiliz The Telegraph açıklama yaparak yaşananları anlattı. 

Basile, “Biz onlara halat fırlatarak kurtarmaya çalıştık fakat sel suları onları yuttu ve sadece yok olmalarını izledik” dedi. Yetkililer, bugün Cormos ve Doros’un cansız bedeninin olay yerinden 1 kilometre uzakta bulunduğunu açıkladı. Yetkililer Molnar için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. 

Doros ve Molnar’ın Romanya vatandaşı olduğu belirtildi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx