Dr. Nalbantoğlu: Florür kullanımı için sosyal medyaya değil çocuk diş hekimine başvurun

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi Eser Rengin Nalbantoğlu, çocukların diş sağlığını korumada florürün önemine dikkat çekti. Florürün diş çürüklerini önlemede uzun yıllardır etkili bir yöntem olarak kullanıldığını belirten Dr. Nalbantoğlu, “Doğru kullanıldığında tamamen güvenli bir yöntem. Ebeveynlerin sosyal medyadaki yanlış bilgilere değil, uzman önerilerine başvurmaları gerekiyor. Florür kullanımı için sosyal medyaya değil çocuk diş hekimine başvurun” dedi.

Çocukların diş sağlığı için florür kullanımını değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Nalbantoğlu, “Florür, çocuklarda diş çürüğünü önlemede en etkili ve güvenilir yöntemlerden biri olarak uzun yıllardır diş hekimliğinde kullanılmaktadır. Çocukların ağız ve diş sağlığını korumak, ileride daha ciddi diş sağlığı problemlerini önlemek için florür hem bireysel hem de toplumsal düzeyde büyük bir öneme sahiptir” diye konuştu.

“Florür diş çürüğü oluşumunu engeller”

Florürün, diş minesini güçlendirerek asitlere karşı daha dirençli hale getirdiğini söyleyen Nalbantoğlu, “Çocukların dişleri, özellikle erken yaşlarda gelişme aşamasında olduğundan, florür desteği diş minesindeki mineral kaybını önler ve kaybedilen minerallerin geri kazanılmasına yardımcı olur. Ayrıca, diş çürüğüne neden olan bakterilerin aktivitesine etki ederek çürük oluşumunu engeller” dedi.

“Uygulamalar 3-6 ayda bir tekrarlanarak etkili bir koruma sağlar”

“Çocukların ağız ve diş sağlığını korumak için florür desteği, çeşitli kaynaklardan sağlanabilir” diyen Nalbantoğlu, “Florürlü diş macunları, çocuklar için özel olarak üretilip diş fırçalama alışkanlığını kazandırırken diş minesini güçlendirir. Ayrıca, içme suyu florür ile desteklendiğinde, çocuklar günlük yaşamlarında doğal olarak florür alabilir ve bu yöntem, çürükleri önlemede toplumsal sağlık açısından büyük önem taşır. Diğer bir seçenek ise, çocuk diş hekimleri tarafından uygulanan profesyonel florür uygulamalarıdır. Çürük riski yüksek çocuklarda, florür cilaları veya jelleri kullanılarak dişler güçlendirilir ve bu uygulamalar 3-6 ayda bir tekrarlanarak etkili bir koruma sağlar” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda, sosyal medyada florürün güvenliği konusunda birçok yanlış bilgi dolaştığını dile getiren Nalbantoğlu, “Bu tür iddialar, bilimsel temelden yoksun olup, florürün güvenliği konusunda ebeveynlerin gereksiz endişeler yaşamasına neden olmaktadır. Ancak bilimsel çalışmalar, doğru miktarlarda kullanılan florürün çocukların ağız ve diş sağlığı için hem güvenli hem de etkili olduğunu kanıtlamıştır. Çocuk diş hekimleri, florürün miktarını çocuğun yaşına, ağız sağlığına ve bireysel ihtiyaçlarına göre belirleyerek en uygun şekilde uygulanmasını sağlar” dedi.

Ebeveynlerin sosyal medya kaynaklı yanlış bilgilere değil, uzman çocuk diş hekimlerinin önerilerine güvenmeleri gerektiğini söyleyen Dr. Nalbantoğlu, “Doğru ve güvenilir bilgi, hem bireysel hem toplumsal düzeyde sağlıklı dişlere sahip olmanın anahtarıdır” diye konuştu.

Çocuklar için güvenli ve etkili olabilmesi için florürün doğru şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan Dr. Nalbantoğlu, “Üç yaşından küçük çocuklar için pirinç tanesi büyüklüğünde, 3-6 yaş arasındaki çocuklar için ise bezelye tanesi büyüklüğünde florürlü diş macunu kullanılması önerilmektedir. Ayrıca, 6 yaşından küçük çocukların diş fırçalarken bir yetişkinin gözetiminde olmaları önemlidir. Florür tabletleri veya benzer destekler yalnızca çocuk diş hekimi tarafından önerildiğinde kullanılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çocuk diş hekiminden destek alın

Florür uygulamalarının çocuklarda doğru ve güvenli bir şekilde yapılması için mutlaka bir çocuk diş hekimine danışılması gerektiğini söyleyen Dr. Nalbantoğlu, “Çocuk diş hekimleri, her çocuğun bireysel çürük riskini değerlendirerek en uygun koruyucu tedavi planını oluşturur” dedi. (DHA)


Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda ‘basabileceğiz’ – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Meteoroloji bu illeri saat vererek uyardı: Kuvvetli kar yağışı geliyor!

TIKLAYIN | Son ankette CHP birinci parti çıktı

TIKLAYIN | AKP’li başkandan teğmen paylaşımı: Tayyip Erdoğan en kudretli paşalarınızın hapiste altını bezletti, siz kimsiniz!

TIKLAYIN | Böylesi görülmedi; havalimanında 11 ton yakalandı, el koyuldu!

TIKLAYIN | Günün spor manşetleri

TIKLAYIN |  Dünyanın en yaşlı kadını 122 yaşında hayatını kaybetti

 

Related Posts

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

16 yaşındaki çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu

Samsun’da motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Iraklı çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Depresyona karşı ideal seks sayısı verildi: Bu sayının fazlası zarar…

Cinsel ilişki sıklığı ile depresif semptomlar arasındaki bağ incelendi ve depresyona mücadelede ideal olan sayı belirlendi.

Aşı reddi artıyor: Halk sağlığı tehlike altında!

Son yıllarda dünya genelinde artan aşı reddi, halk sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor. Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, aşılamanın her yıl milyonlarca hayat kurtardığını vurguladı.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir