Bu beslenme tarzı hem çevreyi hem kalbinizi koruyor!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sedef Aksu, sıfır atık ve organik beslemenin kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgi verdi.

Uzm. Dyt. Aksu, “Sıfır atık beslenme alışkanlıklarını benimsemek, hem çevreye duyarlılığı artırır hem de sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürülmesine yardımcı olur. Bu süreci kademeli olarak uygulamak, alışkanlıkları daha kalıcı hale getirecektir. Beslenme, insan yaşamında hayati bir öneme sahiptir. Organik beslenme, işlenmemiş ve doğal yollarla üretilmiş gıdaları tercih ederek sağlıklı bir yaşamı destekler.

Organik gıdalar kimyasal katkı maddeleri içermedikleri için vücut üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Omega-3 yağ asitleri ve fenolik bileşikler gibi besin öğeleri, kalp sağlığını koruyarak kalp hastalıkları, diyabet ve obezite riskini azaltır. Organik beslenme, aynı zamanda çevreyi koruyarak doğanın sürdürülebilirliğine de katkıda bulunur. Kalp sağlığı için gerekli olan besinler arasında omega-3 zengini balıklar, sebzeler, meyveler ve tam tahıllı gıdalarda da bulunur. Bu besinlerin düzenli tüketimi, kalp sağlığını destekler ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir” diye konuştu.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER DAMAR SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Uzm. Dyt. Sedef Aksu, “Kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, stres yönetimi ve yeterli uyku önemlidir. Kalp sağlığını destekleyen birçok besin bulunmaktadır ve bunların düzenli tüketimi kalp hastalıkları riskini azaltmada yardımcı olabilir. Sıfır atık yaşam tarzı ve organik beslenme, bireylerin sağlığını korumalarının yanı sıra çevresel sürdürülebilirliğe de katkıda bulunur. Bu iki yaklaşımın birleşimi, sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve kalp sağlığını iyileştirmek için etkili bir yol sunar. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi, bireylerin genel sağlık durumunu iyileştirirken, toplumsal farkındalık yaratmaya da yardımcı olacaktır” açıklamalarında bulundu.

Aksu, kalp sağlığına iyi gelen besinlerin faydalarını şu şekilde sıraladı:

Domates: Likopen açısından zengin olan domates, kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Antioksidan özellikleri sayesinde damar sağlığını destekler.

Omega-3 zengini balıklar: Somon ve ton balığı gibi omega-3 yağ asitleri açısından zengin balıklar, kalp sağlığını destekler, iltihapları azaltır ve kötü kolesterolü düşürür.

Meyveler: Elma ve portakal gibi meyveler, lif ve vitamin açısından zengindir. Antioksidanlar sayesinde kalp sağlığını korur ve kan basıncını düzenler.

Sarımsak: Sarımsak, kan basıncını düşürmeye ve kan damarlarını genişletmeye yardımcı olan bileşikler içerir.

Ceviz ve badem: Bu kuruyemişler, sağlıklı yağlar, lif ve antioksidanlar bakımından zengindir. Kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler: K vitamini, folat ve antioksidanlar açısından zengin olup, damar sağlığını destekler.

Baklagiller: Kuru fasulye, nohut ve soya fasulyesi gibi baklagiller, lif ve bitkisel protein kaynaklarıdır, kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir.

Tam tahıllı gıdalar: Tam tahıllar, lif açısından zengin olup, kalp sağlığını korumada önemli bir rol oynar.

Yeşil çay: Antioksidan özellikleri sayesinde kalp sağlığını destekler ve metabolizmayı hızlandırabilir.

Related Posts

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

16 yaşındaki çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu

Samsun’da motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Iraklı çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Depresyona karşı ideal seks sayısı verildi: Bu sayının fazlası zarar…

Cinsel ilişki sıklığı ile depresif semptomlar arasındaki bağ incelendi ve depresyona mücadelede ideal olan sayı belirlendi.

Aşı reddi artıyor: Halk sağlığı tehlike altında!

Son yıllarda dünya genelinde artan aşı reddi, halk sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor. Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, aşılamanın her yıl milyonlarca hayat kurtardığını vurguladı.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir