Çay ve kahve tiryakilerine uyarı

Prof. Dr. Levent Öztürk: Sıcak Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, iklim değişikliğiyle birlikte artan hava sıcaklıklarında, vatandaşların özellikle sıcak çarpmasına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, 11.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Öztürk, iklim değişikliklerinin aşırı sıcak havaları beraberinde getirdiğini belirterek, vatandaşların bu durumda dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu söyledi. Özellikle kalp damar sağlığını tehdit eden durumları önlemek adına sıcaktan uzak durulması gerektiğini belirten Öztürk, vücut sıcaklığının 40,5 derecenin üzerine çıkması durumunda sıcak çarpmasının ortaya çıktığını ifade etti.

Prof. Dr. Öztürk, sıcak havalarda su tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vücudun su ihtiyacını karşılamak için suyun düzenli olarak alınması gerektiğine işaret etti. Ayrıca su kaybının tansiyon düşüklüklerine neden olabileceğini ve kalp hastalığı olanlar için daha acil durumlar yaratabileceğini ekledi.

‘Geniş Şapka Takmalı ve Bol Kıyafetler Giymeliyiz’

Prof. Dr. Levent Öztürk, sıcak havalarda şapka takmanın önemine vurgu yaparak, şapkaların siperlikli olmasının daha koruyucu olacağını belirtti. Ayrıca, vücudu soğutmak amacıyla su püskürterek üfleyen şişelere benzer ürünlerin kullanılabileceğini söyledi.

Öztürk, uykunun ortam sıcaklığından da etkilendiğini belirterek, ideal uyku ortamı sıcaklığının 19-20 derece olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, sıcak havalarda doğru kıyafet seçiminin önemine değinen Öztürk, bol ve rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığını belirterek, su tüketiminin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçak organ nakli için havalandı

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait ambulans uçakla Kayseri’den alınan kalp grefti, bir hastaya nakledilmek üzere İstanbul’a ulaştırıldı. Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait ambulans uçağımız ile acil organ nakli bekleyen bir vatandaşımız için Kayseri’den İstanbul’a kalp grefti başarıyla ulaştırıldı. Vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.